zondag 27 februari 2022

MKP04 Zenderen - Enter: 16,6 km

Het ontbijt in het hotel is prima, al kunnen we sommige zaken wat moeilijk vinden. Het is vandaag zo’n 8 graden met een frisse wind, maar ook met volop zon.

 

De finish-auto staat vandaag bij een kleine camping in de buurt van Enter en de A1. Uiteraard starten we bij de kerk van Zenderen. Ondanks de kerkdienst is er voor onze auto nog een plekje. We passeren het slotklooster van de zusters Karmelietessen uit 1889 en lopen dan richting Borne. Ook vandaag maken we graag gebruik van alternatieve routes omdat het op sommige plaatsen te drassig is. Wederom raakt Famke vanwege water en prikkeldraad in paniek wat de beide baasjes een vuile broek oplevert. We zien prachtige huizen met grote tuinen eromheen en ook op deze route veel mooie beken en beekjes. We zien de eerste lammetjes en lopen door een mooi stukje heideachtig gebied. Bij gebrek aan bankjes drinken we koffie op een gerooide boom. Dat zit ook prima. Hoog boven ons zien we een groep kraanvogels vliegen, trompetterend en wel. Wat geweldig mooi om te zien en te horen!

 

De laatste kilometers gaat door een wat kalere omgeving. Bij het zijkanaal van Almelo hebben we frisse tegenwind. We moeten over de Warmtinkbrug en lopen dan weer ‘terug’  langs het water. Tineke en Foekje hebben hoge nood en verdwijnen in een bosje vlakbij een oude schuur. Als we verder lopen worden de dames daar op aangesproken door een buurman. Het blijkt niet een oude schuur maar een huis te zijn?! We lopen, enigszins verontwaardigd, verder naar de auto en rijden snel naar de startauto bij de kerk om direct daarna door naar huis te rijden. Al met al was het weer een fijn wandel-weekendje. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten