zaterdag 12 februari 2022

MKP01 Bad Bentheim - De Lutte: 17,3 km

Jan, Foekje en Famke wandelen in alle vroegte naar de bakker voor lekkere warme broodjes. Een top ontbijt dus.

Vandaag start onze eerste etappe van het Marskramerpad!

 

De route start in Bad Bentheim en eindigt net ten noorden van Losser. Omdat we alle vier wel eens in Bad Bentheim zijn geweest laat Jan (overigens met ieders instemming) de wandeling net buiten de stad starten. Hiermee voorkomen we enige parkeerstress.

 

Het is fris weer, maar wel zonnig. Prima wandelweer eigenlijk. We kuieren door een mooi, afwisselend en enigszins geaccentueerd gebied. Soms verharde-, maar ook veel onverharde paden. Het eerste stukje op Duits grondgebied is maar 8 kilometers lang. Vlak voor de grens treffen we een mooie schuilhut waar we onze koffie drinken. 

 

Als we weer onderweg zijn en we een kleine kilometer hebben gewandeld vraagt Tineke zich af waarom er in Duitsland zoveel verkeersborden staan met Nederlandse tekst. Ai, ze heeft het even gemist, maar we zijn de grens met Nederland inmiddels al weer overgestoken. 

 

Onderweg negeren we de waarschuwingen dat het pad verderop zeer nat kan zijn omdat het riviertje de “Dinkel” in deze tijd van het jaar vaak overstroomt. De “Umleiting”, zoals die in het routeboek staat, laten we letterlijk en figuurlijke links liggen. Maar inderdaad, op het wandelpad bij de Dinkel staat hier en daar een behoorlijke laag water. 

 

Onze thee drinken we op een picknickbankje langs een watertje en iets verderop groeten we moeder Maria bij een klein, langs het pad gebouwd, kapelletje. Het kan natuurlijk nooit kwaad om de goden goedgezind te blijven. Na nog een paar kilometer komen we aan bij onze finish-auto. 

 

Als we weer in Nordhorn terug zijn eten we bij een veredelde “Imbiss” overheerlijke  schnitzels. We spoelen de grote lappen vlees (als landkaarten zo groot) weg met “ein Groβes Bier”. Tineke loopt naar de kassa om te betalen. Het blijkt dat ze ter plekke geen pinbetalingen accepteren. Jan en Foekje trekken de jassen aan en lopen de koude avond in, op zoek naar een pinautomaat voor wat contante Euro’s.

 

Na afloop van de eterij maken we om de beurt (in tweetallen) gebruik van de sauna, met als resultaat dat de we aan het einde van de avond met rood gloeiende hoofden aan tafel zitten. 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten