zaterdag 26 februari 2022

MKP03 Oldenzaal - Zenderen: 15,9 km

Dit weekend hebben we een overnachting in Bad Boekelo

Het is mistig onderweg naar Zenderen. Er staat bijna geen wind. Later wordt het gelukkig wat zonniger. De finish-auto parkeren we naast de kerk van Zenderen. We starten vanaf recreatiegebied Het Hulsbeek en maken direct een extra rondje voor de parkeerkaart. Het is een prachtig recreatiegebied. 

 

Vandaag lopen we door veel kleinere bossen en landbouwgebieden met singeltjes. Het is hier-en-daar drassig en dus maken we dankbaar gebruik van de alternatieve routes. In een te drassig stuk land waar we over een draad moeten stappen raakt Famke weer even in paniek, maar gelukkig herstelt ze zich gauw weer. We lopen over veel onverhard terrein. In een dorpje op een plein met gezellige carnavalsmuziek drinken we koffie. St Plechelmus wordt ook hier vereerd. Onderweg zijn veel snelstromende beekje, o.a. de Bornsche beek.  Bij één van die beekjes drinken we onze thee. Tineke vertelt over Gent van Janten wat wel erg komisch klinkt. We zien veel mooie huizen met van die typische knik in de daken. Al met al een prima wandeldag met de juiste kleding aan.

 

De finishauto staat nog bij de kerk en snel gaan we naar de startauto om vervolgens richting hotel Bad Boekelo te gaan. We checken in, douchen ons en trakteren onszelf op een overheerlijk 3-gangenmenu. Een topper. Daarna nog een biertje vlakbij de bar en dan ‘jouwe we ús del’.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten