zondag 13 februari 2022

MKP02 De Lutte - Oldenzaal: 11,6 km

Foekje en Famke gaan eerst naar de bakker voor lekkere broodjes en na het ontbijt zetten we de weekend- en wandeltassen in de auto en gaan weer op weg.

We starten net ten zuiden van De Lutte en wandelen uiteindelijk naar recreatiegebied Het Hulsbeek, vlakbij Oldenzaal.  Vanwege een stevige doorstaande wind is het vandaag iets frisser dan gisteren. De finish-auto parkeren we op een betaald parkeren terrein bij het recreatiegebied “het Hulsbeek”.

 

We kuieren door bosrijke gebieden, maar ook door weilanden en gaan dwars door Oldenzaal. Aan de rand van de stad drinken we ook onze koffie in een speeltuintje. Omliggende bebouwing houdt ons in de luwte. De binnenstad van deze oude Hanzestad valt ons eigenlijk een beetje tegen. Er staan wel een paar mooie riante huizen en de Sint Plechelmusbasiliek met het standbeeld van Plechelmus ervoor is vanwege zijn omvang op zijn minst indrukwekkend te noemen, maar veel nieuwerwetse en saaie gebouwen verpesten het voor de rest. 

 

We wandelen Oldenzaal weer uit. In het aanpalende “belevingstuin” drinken we onze thee. Het is een parkje met diverse speeltoestellen, touwbruggen en klimrekken. Het is er behoorlijk druk. We zitten op een bankje dat uitzicht biedt op een klimrek dat boven een watertje is gebouwd. We spreken zachtjes de hoop uit dat iemand te water zal raken, maar helaas. 

 

Na nog een kilometer komen we bij het recreatiepark. De auto staat aan de achterkant van het immense terrein. Bordjes die de parkeerautomaat bewegwijzeren en waar we een uitrijdkaart moeten kopen, doen ons van de originele route afwijken. We lopen dwars over het terrein, waar het vanwege het mooie weer, behoorlijk druk is. We kopen een uitrijdkaartje voor het parkeerterrein en gaan op weg naar de finish-auto.

 

Onderweg naar huis passeren we, een paar kilometer noordelijke van De Lutte, het pannenkoekenhoes “De Stroper” waar we een lekkere pannenkoek eten. Een goede afsluiting van een TOP-weekend. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten