donderdag 21 april 2016

Te koud voor de tijd van het jaar

De komende dagen hebben we weer een wandelweekend gepland. Dagen lang houden we gespannen de weersverwachtingen in de gaten. Het ziet er bepaald niet goed uit: veel te koud voor de tijd van het jaar en men voorziet bij tijd en wijle heftige buien met regen, hagel en onweer.
Foekje en Jan hebben een hotel in Tecklenburg gereserveerd en zij kunnen voor donderdag middernacht nog kosteloos annuleren. Laat op de donderdagavond vindt er tussen de buren van zeven en njoggen druk Whatsapp-verkeer plaats. Wat doen we, gaan we ervoor of laten we dit weekend schieten.

Vastvriezen
De reden dat we de Hermannsweg wandelen is om te genieten van de natuur en het heuvelachtige terrein van het Teutoburgerwald. Kunnen we dat als het slechts 4 graden is en als we met regelmaat voor regen- en onweersbuien moeten schuilen? Wat komt er terecht van een bakkie koffie drinken op de kliffen langs het parcours? Je kunt wel met je kont aan de rotsen vastvriezen.
Lang om let nemen we de beslissing om niet te gaan. Jan heeft op dat moment nog exact zeventien minuten om de hotelreservering te annuleren en Tineke kan morgen de caravan weer uitladen. De afgelopen dagen is ze nog zo druk geweest om de sleurhut reisvaardig te krijgen.

Concert
Vrijdagavond gaan we met de hele wandelclub naar een concert van Racoon. Hotze en Tineke waren aanvankelijk van plan om zaterdagochtend vroeg naar Duitsland af te reizen. Nu we besloten hebben dat er het komende weekend niet wordt gewandeld, kunnen we zaterdag lekker uitslapen. Daarom kunnen we na afloop van het concert in alle rust en met een gerust hart nog een biertje drinken.

Het volgende wandelweekend is gepland voor de Pinksterdagen.