woensdag 6 april 2016

Hermannsweg (meer dan 150K wandelplezier)

Na de grote successen van de afgelopen jaren en het plezier dat we eraan hebben gehad gaan we ook dit jaar (in etappes) een langeafstand wandeling lopen. Op zaterdag 9 april 2016 starten de Wandelburen de Hermannsweg in Duitsland. Het idee om deze tocht te gaan wandelen is al bijna een jaar oud. In 2015 werd er, tijdens een wandeletappe van het Friese Woudenpad al over geroezemoesd. Hotze en Tineke zijn speciaal naar Tecklenburg op vakantie geweest om te onderzoeken of deze wandeling hun wandelbehoefte zou kunnen bevredigen. Dat zij uit Duitsland terugkeerden met tassen vol documentatiemateriaal gaf toen al voorzichtig aan dat 2016 Hermann zijn jaar zou worden.

Het is bijna weer zover. We staan aan de vooravond van alweer een prachtige route. Oke, het is dan niet direct bij de deur, maar we hopen dat het parcours, het landschap, de vergezichten en de Duitse schnitzels de reisafstand vergoelijken. 

Ook dit jaar doen we weer uitvoerig verslag van al hetgeen we beleven en wat we onderweg bewonderen. De wandelverslagen zullen we, zoals de lezer dat van ons gewend is, van vele foto’s voorzien.


We wandelen door de natuurparken Teutoburger Wald en het Eggegebergte; door historische steden en langs eeuwenoude kastelen, kloosters en vestingwerken. Er valt, naast dat het pad een behoorlijk geklauter wordt, veel te beleven. En als we niet te veel achter adem zijn, is er veel om van te genieten.

De volgende feature is nieuw!!!!         
Als de lezer wenst te worden geïnformeerd over de verschijningsdatum van het volgende verslag dan kan hij/zij zich hiervoor aanmelden door een email te sturen naar wandelburen@gmail.com.
Wanneer weer een verslag on-line wordt gezet ontvangt hij/zij hiervan bericht.

Meer informatie over de route ‘an Sich’ kunt u lezen onder het tabje “Hermannsweg”. 

Het genoemde email-adres is ook te gebruiken als de lezer aanvullende informatie wil ventileren en/of als hij/zij een specifieke wandelaar, dan wel de hele groep wil aanmoedigen. 

Wij gaan er weer voor. Of zoals de Duitsers zeggen: 

Wir gehen wieder darfür…… J