maandag 18 april 2022

MKP10 Lieren - Hoenderloo: 15,9 km

Na een fijn paasontbijt stappen we redelijk vroeg uit het hotel. Famke is voor het ontbijt al uitgelaten in de buurt achter het hotel (wat vroeger allemaal bos was). De finish-auto parkeren we vlakbij Hoenderloo, waar het nog niet druk is. De startauto staat weer onder het viaduct. 

Over de brug lopen we Oosterhuizen binnen en gaan verder onder Beekbergen door waar we een groot landgoed op lopen, het Spelderholt. Het is er nog niet druk, maar we treffen Ko de boswachter als we koffie drinken zittend op een boomstam. De weggetjes zijn smal en lopen soms over een bergrug van zand. We zien veel omgewoelde grond: everzwijnen.

 Via een laan met kasten van huizen lopen we Hoenderloo binnen. Men heeft er veel honden en veel bewakingscamera’s. We zien veel aparte grote gebouwen en lopen via een mooie witte kerk, gesticht door predikant Ottho Gerhard Heldring, die veel voor de toenmalige arme bevolking heeft betekend, en een begraafplaats. We drinken onze thee op een boomstam en zoeken dan de finish-auto op. Het is aardig druk geworden in Hoenderloo. In de auto onderweg naar de startauto nemen we in Beekbergen nog even een ijsje op het terras.

 

Thuis in de hut op ’t Roer 9 bestellen we een portie van de Chinees. De bestelling klopt niet helemaal, maar toch genieten we er lekker van. Dit paasweekend is weer nuttig besteed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten