zaterdag 9 april 2022

MKP07 Okkenbroek - Schalkhaar: 14,0 km

Dit weekend hebben we kamers geboekt in hotel 't Holt in Diepenheim.

We vertrekken om 8.30 uur en rijden richting Deventer. Het is koud en onderweg hebben we felle buien. De finishauto staat bij een picknickbank vlak langs het kanaal. In de startauto bij het gasstation nabij Okkenbroek schuilen we eerst een bui af met koffie en shortbread-cookies door Tineke gebakken.

 

We lopen eerst over een verharde weg, slaan  links af langs de kerk van Okkenbroek en komen zo in het Bargeboerenbos(je). Vlakbij Lettele gaan we achter een grote kerk langs een water lopen: een oud kerkepad. Daarna lopen we door een groter bos waar we een bui kunnen af schuilen in een prachtige hut. Daar kunnen we perfect onze koffie en broodjes nuttigen. In de bui is er een harde en koude wind, maar over het algemeen vallen de buien gelukkig mee. We zien geen wild, maar wel de eerste groene blaadjes aan de bomen. Gehuld in een poncho drinken we thee op een paar boomstammen.

 

In onze auto’s zetten we koers naar ons hotel ’t Holt in Diepenheim. Een gezellig tweesterren familiehotel met eenvoudige kamers maar met een top restaurant. In Chesterfield stoelen drinken we een biertje en gaan niet al te laat naar onze kamer.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten