zondag 17 april 2022

MKP09 Wilp - Lieren: 17,5 km

Dit paasweekend overnachten we in hotel Berg en Bos in Apeldoorn. 

 

We rijden om 8.30 uur uit Grou richting Oosterhuizen. Het is mooi weer en erg rustig op de weg.  De finish-auto parkeren we onder het viaduct van de A50 langs het kanaal, mooi in  de schaduw. We starten in Wilp, naast de kerk.  Over een dijkje lopen we het dorp uit en passeren 14 witte kruizen: omgekomen Canadese soldaten, erg indrukwekkend. We lopen kilometers over het dijkje en kijken uit over een haagjeslandschap met vennen/wielen. Vanwege het landgoed Huis de Poll moeten we een kleine omweg maken. We drinken koffie op een picknickbank nabij een camping.

 

Het is een prachtig smal onverhard pad en we zien overal ontluikend groen. Het is zo zonnig dat Jan in korte broek en t-shirt loopt. We lopen door het Appense bos richting Klarenbeek waar we in het bos op een paar omgevallen bomen thee drinken. In Klarenbeek staat een grote RK kerk. Langs een prachtige beek, de Beekbergse beek genoemd, lopen we naar de finishauto. Het water lijkt schoon met mooie planten en ook een paar mandarijn-eenden. Op twee plaatsen zien we een paar gezellig scharrelende varkens. 

 

Na de tocht zetten we koers naar hotel Berg en Bos dat middenin een woonwijk ligt. Dat is iets onhandig qua parkeren, maar beide auto’s vinden een plekje. Na het douchen blijkt dat H&T de verkeerde kamer in zijn gelopen. Hun oorspronkelijke kamer was ietsjes groter geweest. We lopen naar het centrum en eten bij de Graaf van Vlaanderen met heerlijk tapbier. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten