zondag 10 april 2022

MKP08 Schalkhaar - Wilp: 16,0 km

Foekje en Famke lopen ’s ochtends een rondje. Het heeft gevroren. Bij terugkomst zijn de koffie en het theewater klaar. We genieten van een prima ontbijt en gaan dan richting Deventer. We treffen het niet: er is een IJsselloop en diverse wegen zijn afgesloten. We rijden kilometers om en de auto staat ook een paar kilometer verder weg dan gepland, net buiten Wilp aan de IJssel. 

Een late start dus, maar het is prachtig zonnig weer en we hebben weer vele onverharde paden, meestal zandpaden.  We zien de vorderingen van de lente met veel ontluikend groen. De koffie drinken we op een bankje op een heuvel in het bos. Na het bos lopen we langs een weiland met een paar reeën. Vlak daarna een maïsveld waarop geracet wordt: weg rust. In een dorpje voor Deventer (Diepenveen) treffen we een man op de fiets aan die zwerfafval  raapt. Hij heeft al een emmer vol. We steken tweemaal het spoor over en volgen de oude IJsseldijk. We drinken koffie op een bankje met een prachtig uitzicht op een park met een vijver. Verderop vlakbij de mooie watertoren lopen we weer door een park met een fontein richting station van Deventer. Over het ‘vogeleiland’ lopen we zo het oude centrum in. Het is er gezellig druk. Op een terras drinken we een kop koffie voordat we de IJssel oversteken.

 

Famke is volledig in paniek op de pont, ze is helaas niet tot bedaren te brengen. Zodra we aan de overkant zijn, is ze weer rustig. We lopen ongeveer 3 kilometer langs de IJssel. De natuur is hier mooi. De auto staat er gelukkig nog en snel rijden we naar de startauto. 


Thuis eten we spaghetti op it Roer 7. Alweer een goede afsluiting van een fijn weekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten