zondag 4 december 2022

MKP15 Klein Beylaer - Amersfoort: 13,6 km

Het ontbijt is prima. Sommige toeristen profiteren er optimaal van en nemen, heimelijk, hele lunchpakketten mee.  We zetten redelijk vroeg de finishauto in Leusden op een industrieterrein neer en rijden dan naar de natuur van Klein Bylaer. 

 

We zijn goed gekleed en dat is prettig bij dit frisse weer. Gelukkig hebben we veel wind mee vandaag. We lopen langs het landgoed het Paradijs, waar Famke een klein stukje niet mag meelopen. De route voert veelal over onverharde paden in bosrijke gebieden. We lopen zo’n twee kilometers over een prachtige lange singel Net voor het dorp Achterveld moet de groep weer splitsen, tot groot verdriet van Famke. Als we weer compleet zijn, besluiten we bij de Roskam (t.o. de kerk) koffie met apfelstrudel (voor Hotze notengebak) te nemen. Geen verkeerde keus. Koffie en gebak smaken prima. 


Via het Jannendorp laten we Achterveld achter ons en lopen vrij snel daarna ruim anderhalve kilometer langs de Barneveldse Beek. Deze beek zorgt (mede) voor een deel van de afwatering van het centrale deel van de Gelderse Vallei. We komen dan langs landgoed en het kasteel Stoutenburg, ook wel Heerlijkheid Stoutenburg genoemd. Het kasteel dateert uit 1888 en is nu in het bezit van het Utrechts Landschap.

 

Dan zijn we al snel bij de buitenwijken van Leusden aangekomen waar de finishauto op ons staat te wachten. Er staat een tweetal huizen te koop, maar Funda meldt ons dat dit niet voor onze portemonnee bedoeld is. We rijden maar snel naar de startauto en daarna naar huis.

 

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten