zaterdag 3 december 2022

MKP14 Voorthuizen - Klein Beylaer: 10,1 km

We overnachten deze keer in Campanile hotel Amersfoort. 

We rijden rond 9.00 uur uit Grou en starten onze wandeling om 11.30 uur vanaf het kleine parkeerterrein aan het zandpad. We zijn niet heel vroeg, maar de afstand is vandaag ook niet heel groot. Het is bewolkt en zo’n 2 à 3 graden, maar omdat het bijna niet waait is het prima weer om te lopen. We zien nog veel mooie herfstkleuren en lopen langs prachtige paden.  

Vlak voor Terschuur kunnen we op een bankje zitten op een luw plekje aan een zandpad. Daar de drinken we onze koffie en eten een broodje. Het pad wordt nog redelijk veel gebruikt door wandelaars, fietsers en automobilisten. Direct na Terschuur steken we de drukke A1 over. Daarvoor moeten we bij een hoog talud opklimmen en vlak over de weg links over de vangrail weer afdalen. Famke raakt eventjes in paniek vanwege de vangrail en het plotse afslaan van leden van de groep, maar herpakt zich snel. Nu lopen we een heel eind parallel aan A1 en het treinspoor. Op het landgoed Klein Bylaer drinken we thee op een bankje met uitzicht over het mooie en vredige heideveld. Achter het bankje staat een hele overkapping met bijenkorven. We zijn dichtbij de auto en stappen weer in richting startauto.

 

We zijn redelijk vroeg bij het iets gedateerde hotel, ondanks de file op de A1, maar dat is ook prima, want Hotze wil graag de voetbalwedstrijd zien die om 16.00 uur start. Foekje maalt niet om tv en gaat langdurig in bad zitten: heerlijk voor de spieren. In bad stappen is makkelijk dan er weer uit komen. Zonder hulp van Jan was dit bijna niet mogelijk. Na het bad en de wedstrijd lopen we een buitenwijk van Amersfoort in op zoek naar restaurant Bella Venezia. Tineke wil iets bijzonders bestellen en gaat voor een ossenhaas met champignons, gorgonzola en roomsaus. Helaas blijkt dit niet te eten te zijn en wordt er inderhaast een vierkazenpizza gebracht. 


We lopen langs de drukke weg terug naar het hotel waar inmiddels een bus met een Hongaars kenteken staat. De toeristen staan in de hal en moeten hun (vaak grote) koffers zelf de trap op slepen omdat de lift defect is. Het hotel is gelegen aan de A1, wat betekent dat het verkeer ook ’s nachts erg aanwezig is.  





Geen opmerkingen:

Een reactie posten