zaterdag 2 december 2023

Jabikspaad, etappe 2 - van Boer naar Franeker – 10,5 km

Bijzonderheden: de temperatuur ligt rond het vriespunt en er ligt nog een beetje sneeuw. Er staat bijna geen wind, dus het is heerlijk wandelweer.

 

De startauto staat vlakbij Boer, waar we over een betonnen wandelpad door de weilanden/akkers lopen richting Skalsum. Famke rolt lekker door de sneeuw en mag even los. Als we vlak voor Skalsum door de tunnel onder de A31 doorlopen wordt ze weer aangelijnd. Het dorp is niet heel groot, dus daar zijn we snel doorheen. Vlak voor Franeker gaan we rechtsaf over een betonpad richting een paar boerderijen. Het is het buurtschapje Arkens. Uiteindelijk komen we bij een vaart uit. 

 

We lopen onder de oude rondweg door, komen langs een sportveld en lopen via een schelpenpad naar het Bolwerk. We lopen eerst bovenlangs en gaan dan langs de grachten. We zien prachtige huizen naast huizen die een opknapbeurt nodig zijn. Na een bezoek aan een biologische winkel belanden wij in De Doelen waar we een lekkere kop snert eten. Een beetje zout, maar wel lekker gevuld en met een stukje roggebrood met spek.

 

Dwars door de stad lopen we dan richting station, steken het spoor over en gaan dan gelijk rechtsaf. Eerst over een schelpenpad en daarna over een fietspad langs de nieuwe woonwijk. Ons einddoel is het huis van Emke en Peter, waar we hartelijk worden ontvangen in hun verwarmde tuinhuis. We worden getrakteerd op warme chocolademelk met slagroom en zelfgebakken cake/boterkoek. Top! Daarna snel de startauto uit Boer ophalen en naar huis. Onderweg regent het, erg grijs en triest, maar wij hebben het gelukkig getroffen.

 

Thuis op it Roer 7 krijgen we nog een lekkere mok glühwein, echt verwennerij.

 

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten