zondag 19 maart 2023

MKP 20 Kockengen - Noordeinde: 15,3 km

Na een prima ontbijt zijn we rond 10.30 uur weer aan de wandel. De eerste 2 kilometer gaan over een druk fietspad naast een provinciale weg. Bij Woerdense Verlaat gaat we over de brug gelijk rechtsaf. Het dorp is ontstaan rond de in 1448 gebouwde sluis in de Grecht. We lopen nu parallel aan het riviertje de Kromme Mijdrecht en passeren alweer een wipwatermolen: de Veensche molen, gebouwd in 1637. Het is een kilometers lang rustig pad waar het fijn wandelen is.

We doen een koffiestop bij een bungalowpark vlakbij het dorpje Noorden. Bijna gaat Tineke haar koffie om, zonde van dit kostbare bruine vocht. Hier in Noorden zitten we aan de noordelijkste punt van de Nieuwkoopse plassen. Hier ontgonnen de eerste Hollandse kolonisten rond 1100 het moerassige hoogveen in lange koopkavels of copes – vandaar de naam Nieuwecoop. We laten een prachtige witte loop- en fietsbrug aan de rechterhand liggen en slaan af naar lijnks. Daar lopen Hotze en Tineke door het natuurgebied de Groene Jonker, een mooi maar drassig pad door het hoge riet. Helaas verboden voor honden.

 

Daarna volgen we een 4 kilometer lang fietspad van Noorden naar Tienhoven, waar we naast de kerk op een bankje aan een watertje onze thee/bouillon drinken. Na Tienhoeven gaan we over het vijfbruggenpad door Arabië naar Noordeinde, waar de bereklauwen wachten om gegeten te worden. 

 

Vandaag was het zwaar bewolkt, maar droog.

 

We hebben nu 300 km gelopen, dus nog 72 te gaan. We zullen nog 3 weekenden moeten plannen. 

 

Thuis in Grou eten we op it Roer 7 lekkere spaghetti.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten